ДОПЪЛНИТЕЛНИ ВЪЗМОЖНОСТИ

от MaxCard
Направо към: навигация, търсене

Холограма

Холограма

Холограма, от гръцки: „образ на цялото". Холограмата е фотографска техника, която записва разсейването на светлината от един обект, и след това да го представя по начин, който изглежда триизмерно. Холограмата е форма на изобразяване, която позволява записването и възпроизвеждането на триизмерни образи с помощта на лазер. Поставянето на холограма дава допълнителна защита на продукта.


Топъл печат

Топъл печат

Топлият печат е технология за пренасяне на метализиран слой от фолио върху материал. Чрез този метод на печат се дава възможност за реализиране на уникални идеи и проекти от дизайнерите, както и възможност за защита на продукти с така нареченото холограмно фолио.При топлият печат се използват специални магнезиеви клишета, чрез които, прилагайки съответен натиск и температура, могат да се отпечатват различни изображения, фирмени знаци, текстове и други графични елементи.

Поле за подпис

Поле за подпис

Много често е необходимо да има възможност за изписване на допълнителна информация върху картата, непосредствено преди да бъде дадена на крайният ползвател. Това може да бъде обикновен подпис, имена, срок на валидност и т.н. В този случай върху картата се полага специален слой, позволяващ използването на обикновен химикал за надписване. Този слой може да бъде нанесен чрез топъл печат или т.нар. single печат - прозрачен лак изсушен с UV светлина.


Перфорация

Перфорация

В случаите на ID баджове за изложения, конференции, конгреси, а и в други, се налага често картата да бъде носена на видно място, което да позволява лесна идентификация на преносителя. За тази цел предлагаме кръгла или продълговата перфорация.

  • Кръглата перфорация (hole punch) може да бъде изпълнена, както във всеки един от ъглите на картата, така и по късата или дългата страна.
  • Продълговатата перфорация (slot punch) е с размери 14 × 3 мм и може да бъде поставена по средата на късата или дългата страна, в зависимост от това дали картата ще бъде ползвана хоризонтално или вертикално.

Като аксесоари за тези перфорирани карти предлагаме и разнообразни видове и цветове връзки, щипки, Yo-yo и други.
Прозрачни карти

Прозрачни карти

Този специален ефект позволява печат върху прозрачни материали и дава възможност за огромно разнообразие от допълнителни специални ефекти и уникални дизайнерски решения. Прозрачните карти могат да се комбинират с други специални ефекти, могат да бъдат персонализирани, както и да им бъде поставяна магнитна лента. А при комбинирането им със ситопечат или офсетов печат, се отваря възможността за всякакви цветове и ефекти, включително и PANTONE®, сребристи и златисти (металик) цветове, както и основи и детайли.
Нестандартни форми (3-Up Key tag, Mini Visa)

Посредством част от картата се изрязва в определена форма. Това в последствие позволява тя да бъде разделена лесно на няколко по-малки карти (key tag) или да бъде отделена една по-малка карта (Mini Visa), която е по-удобна за носене в портфейл, бележник и други. Към този момент предлагаме два вида щанцоване:

    Mini Visa
  • MINI VISA - от стандартната карта с размери 85.60 × 53.98 мм (ISO/IEC 7810-ID1) след щанцоване може да се отчупи по-малка карта с размери 40 × 66 мм, която може да има стандартна магнитна лента. В долният ляв ъгъл на картата има кръгъл отвор от 5 мм, който може да се изключи от щанцата по желание на клиента.
    3-UP KEY TAG
  • 3-UP KEY TAG - след щанцоване стандартната карта може да се раздели на 3 еднакви по-малки карти, като всяка от тях има отвор от 5 мм в единият ъгъл. Отворът може да бъде изключен при щанцоването по желание на клиента.
Печат със Security (невидимо) мастило

Невидимо Мастило
Невидимо Мастило

Това е печат с “невидимо” мастило, което става видимо само при определена светлина (тъй наречената „blacklight”). По подобен начин са отпечатани специални защитни елементи на банкнотите. Изключително подходящ е като допълнително ниво на защита на картите от фалшифициране и злоупотреби. Може да бъде отпечатан всякакъв текст или изображение, което на нормална дневна светлина не се вижда, но при осветяване с виолетова светлина проличава.